Artic Philharmonic Orchestra – Alfred Schnittke «Quasi una sonata»

Vår særdeles gode venn, fiolinvirtuosen Eldbjørg Hemsing, er tilbake som solist denne kvelden, og vi ønsker naturligvis også den meritterte dirigenten Christoph-Mathias Mueller hjertelig velkommen til Bodø.

Hemsing er utvilsomt en av landets aller største fiolinister og en av få som har en stor internasjonal karriere. Eldbjørg har spilt med Arktisk Filharmoni flere ganger de siste årene, både på fastlandet og på Svalbard, og for oss er det like fantastisk hver gang vi møtes.

Denne gangen er hun solist når vi spiller Alfred Schnittkes «Quasi una sonata».
Russiske Schnittke (1934-1998) var inspirert av Sjostakovitsj i sine unge år, men da han studerte i Wien fra 1946, var det heller Mozart og Schubert som inspirerte han enn store russiske komponister som Tsjajkovskij og Rakhmaninov.

Etter hvert skapte Schnittke likevel sin helt egne stil ved hjelp av polystilisme; bruken av flere teknikker eller stilarter i kunsten. Schnittke blandet gjerne ny og gammel musikk, og uttalte: «Målet i livet mitt er å forene seriøs musikk og ´lett´ musikk, om jeg så skulle brekke nakken i forsøket

Det første verket han komponerte ved hjelp av denne teknikken, ble nettopp hans andre fiolinsonate, Quasi una sonata (1967–1968), som du får høre med Eldbjørg Hemsing og orkesteret under denne konserten.

Date

08 Apr 2021
Expired!

Time

19:00 - 20:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 08 Apr 2021
  • Time: 13:00 - 14:30

More Info

More information

Location

Stormen Konserthus
Bodø, Norway

Organizer

Arktisk Filharmoni
Website
https://arktiskfilharmoni.no
More information

© COPYRIGHT 2020 | ALL RIGHTS RESERVED | IMPRINT & PRIVACY POLICY | CREATED BY ALEXANDER TROLIE